29.4.11

Tuoliprojekti

Blogisti-elämäni alkutaipaleella kerroin löytäneeni mitä kauneimman pinnatuolin meidän "vanhalta puolelta". Tuoli kaipasi pientä "pintaremonttia", jonka päätimme tehdä itse. Kyseinen "projekti" on ollut valmiinakin jo parisen (?) kuukautta, mutta blogipäivitys aiheesta on kummasti uupunut. Nyt on sen aika!

Tuoli oli siis alkuperäiseltään väriltään luonnonvalkoinen ja siinä oli pientä kulumaa pinnoissa (edesmennyt tuffani käytti henkseleitä henkeen ja vereen, mikä kyllä on vähän kostautunut tietyille huonekaluille). Päätimme siis kunnostaa tuolin uuteen- ja nykyaikaisempaan uskoon. Hiottiin ensin vanhat maalit pois, sekä tasoiteltiin pinnoja puukitillä, jotta kulumakohdat saataisiin tasaisiksi.




 Kitin piti antaa kuivua ainakin päivän, joten maalipinta sai vielä odottaa. Kitin kuivuttua hioimme vielä kittauksetkin tasaisiksi, mahdollisimman tasaisen/siistin maalipinnan saavuttamiseksi.


Maalauksessa käytimme pienintä(?) mahdollista telaa mitä rautakaupasta löytyi, sekä pientä sutia pinnojen vierustojen maalaukseen. Maalin kanssa arvoinkin pitkään. Valkoinen tuntui turvallisesta, mutta musta kiehtovalta ja modernilta. Äitini muistutti tässä vaiheessa, että värin saa aina vaihdettua, jos se ei jossain vaiheessa enää miellytäkkään, joten uskallauduin viimein valitsemaan mustan. Musta siitä sitten tuli, enkä päivääkään ole katunut.




Pinta maalattiin (ainakin) kahteen otteeseen. Lopputuloksesta tuli tasainen ja siisti. Ja olen muuten ihan supertyytyväinen! Ollaan myöskin saatu tosi positiivista palautetta vierailijoilta tuolista, että se miellyttää niin silmää, kuin kroppaakin!

Projekti oli ehdottomasti kannattava ja tekemisen arvoinen. Hintaa tuolille taisi tulla n. 30 €, kun teimme työt itse, mutta ostimme kuitenkin kaikki välineet (tela, suti, maali, 3 erillaista hiomapaperia, puukitti) uusina. Ei paha hinta modernista "muotituolista" ? ;) Nyt tämä luomus onkin meillä täyttämässä "nojatuolin/vierastuolin" virkaa, eli sohvan kaverina olohuoneessa. Ja tykkään hirmusti!

Lisää tällaisia super-onnistuneita-projekteja kaivaten,
Amanda!

Ps. mustaa maalia jäi vielä paljon ylimääräistäkin, joten päätettiin maalata ikean 10€ keittiöjakkara sillä ja siitäkin tuli tosi näppärä! Mahtaisinko innostua vielä käyttämään loppua mustaa Tytär A:n liitutaulun "kehyksiin"/reunuksiin ?

2 kommenttia:

  1. Vau, onpas ihana tuoli! Tosi hyvin onnistunut kyllä, ei voi muuta sanoa. On kiva päästä tekemään itse.

    -Lisa

    VastaaPoista
  2. oi tänään just olin kierrätyskeskuksessa ja siellä oli pinniksiä! ajattelin sun aiempia postauksia siitä ja melkein jopa ostinkin kotiin !ens kerralla menen ilman herraa ja varmasti raahaan ihanan pinniksen kotiin :)

    ps. toi musta on tosi hyvä valinta ! tykkään !
    -henu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!