24.7.11

mansikkasuu


A on alkanut syödä marjoja ! MARJOJA - meidän A, jolle ruokailu on suurin haaste elämässä. Ihan omatoimisesti, ihan itse maasta/pensaista/puista noukkien. Nyt maistuu metsämansikat ja vadelmat, jopa mustikoista on puhuttu, vaikka niitä ei olla vielä ehditty noukkimaan. Olen liekeissä - noukin, puhdistan ja pakastan. Pakkasemme tulee pursuamaan marjoja tämän kesän jälkeen. Mustikkaa, metsämansikkaa, mansikkaa, viinimarjaa, aroniaa, vadelmaa ja karviaisia ! Herkkuja riittää ympärivuoden, kun on oikein ahkera ja suuntaa työpäivän jälkeen metsään. Nyt jos koskaan on onni elää kesäkodissa, sillä koskematon metsä on ihan nurkalla. Koskemattomasta metsästä puheen ollen; eilen mummi kantoi extemporee ison kulhollisen KANTTARELLEJA talon nurkalta. Ei jestas, koska muka KANTTARELLEJA on viimeksi noukittu heinäkuussa?? Voitte vain arvata miten paljon äärettömästi odotan huomista päivällistä. Mmmmm, haistan jo kanttarellisoosin !

Kesä on sitten ihanaa herkutteluaikaa ! Kesän pakastan koko vuodeksi !
Amanda

4 kommenttia:

  1. mäkin innostuin pakastamisesta , mutta kun olin raahannut ja perkanut 5 kiloo mansikoita niin tajusin että tää miniäkin minimpi pakastuslokero ei oikein pysty nielemään kaikkia mansikoita :(( vein naapuriin ja popsin itseni ähkyyn lopuista ( varmaankin 4 kiloa) mansikoista :D:D

    nyt haluaisin kovasti vadelmia ja herukoita pakastaa mutta pitää varmaan hommata vuokrapakkanen !

    ihania kesäpäiviä vielä ennen koulun alkua !:)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on kanttarelleja löytynyt jo ja on ne niiiiin hyviä NAMS!!! T.Minka

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ! Rakastan sitten näitä kesän herkkuja !! ps. tänään raijasin ison kassillisen punasiaviinimarjoja tuolta marjapuskasta ja pakasterasiallisen vadelmiakin !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!