8.4.11

Äiti A ihmettelee ihmisten välinpitämättömyyttä

tyhmyyttä, itsekkyyttä ja ennenkaikkea vastuuntunnottomuutta (huh mikä sana!)...

Nyt, kun lumet ovat alkaneet sulaa paljastuu maan lisäksi kaikki se ROSKA ja p*ska, mikä lumen alle ja päälle ja väliin on jäänyt. Ja kyllä se harmittaa (ainakin minua!). Siis miten ihmiset voivat olla niin laiskoja ja välinpitämättömiä, että eivät voi laittaa sitä tupakantumppia roskikseen saakka, vaan se pitää heittää maahan. Meidän postilaatikkojen vieressä on noin 128 tupakantumppia (no en mä nyt niitä oikeasti laskenut, kuhan heitin!), vaikka roskis on noin viiden askeleen päässä laatikoista! KYLLÄ PISTÄÄ VIHAKSI.

Hetken jo mietin palaavani sisälle hakemaan pikkupussia, jonka avulla olisin kerännyt jokaisen näkemäni tumpin roskikseen ihan kaikkien iloksi, mutta palasin ajatuksesta maanpinnalle ja päätin olla yhtä ärsyttävä ja TYHMÄ kuin muutkin tupakoivat(=roskaavat tupakoijat) ja ohi kävelevät ihmiset, jotka eivät tee asian eteen yhtään mitään. Kenelle tämä homma siis jää? Mahtaako muka OIKEASTI taloyhtiö palkata jonkun katusiivoajan siivoamaan ne tumpit ja roskat, vai jäämmekö odottamaan maantumisen iloa? En tosiaan tiedä, mutta varsinkin näin lapsiperheellisenä ottaan pataan tuollainen roskien levittely. Oma lapsi sentään on jo tarpeeksi vanha ymmärtääkseen, että kaikkea ei pidä syödä mikä silmän eteen sattuu, mutta kaikissa perheissä ei näin ole. Ja eikö eläimetkin saata välillä vähän maistaa roskaa jos toista? Pennut ainakin, eikä taida kauhean hyväksi ainakaan olla. Hyi.

Eläimistä puheenollen; en kyllä anna sääliä näille eläinperheillekään, sillä hekin (ainakin jotkut, ei nyt kaikki sentään!) jakavat tätä roskaamisen ja p*skan jättämisen iloa. Siis eikö ole ihan sellainen kirjoitettukin sääntö olemassa, että koirien jätökset tulee kerätä ? Miksi meidän taloyhtiön koko pihan ympäristö on sitten täynnä läjää sun toista? JOKA PUOLELLA! Eikö kenenkään päässä koputa YHTÄÄN omatuntoa, että kaikilla olisi mukavampi olla, kun ympäristö pysyisi siistinä??? Eihän ne kakkapussit nyt niin paljon maksa ja roskiksiakin on ainakin neljä tässä pihassa! HOH

Voisikohan tästä oikeen valittaa jonnekin? Varmempi tapa taitaisi olla tehdä valokuvanäyttely tästä näystä taloyhtiön ilmoitustaululle, niin saisivat muutkin ajattelemisen aihetta...

Roskaamiseen kyllästynyt,
Amanda!

PS. meidän PITI tosiaan tehdä metsäretki tänään, mutta lähimetsä olikin täynnä yllätys-yllätys; koirien jätöksiä ja ROSKIA, niin meni "vähän" fiilikset tästä luonnosta nauttimisesta! On kyllä tosiaan sääli tuo ihmisten välinpitämättömyys, sillä lähellämme olisi vaikka miten ihania paikkoja kaikkien iloksi... ...jos vaan olisivat puhtaina..........

5 kommenttia:

  1. Yökkis, olen täysin samoilla linjoilla. Inhottaa kävellä tuolla keväisillä kaduilla kun läjää ja roskaa on joka paikka täynnä!!

    VastaaPoista
  2. On ihan järkkyä miten jotkut oikeasti ovat jättäneet läjiä mihin sattuu... Siis joskus melkein keskelle kulkuväylää. Ja metsä on kuitenkin tuossa 20n metrin päässä, teillä vielä lähempänä. Metsästä ei mun mielestä tarvi jätöksiä kerätä, mutta en mä sinnekään polulle niitä jättäisi. :)

    Tämän asian voisi viedä eteenpäin asukastoimikunnalle, se voisi vaikka TOASille ilmoittaa jos tämä jatkuu vielä lumien sulattuakin - kirje joka kotiin? Kyllähän oikeasti täällä käy pihapiiriä siivoamassa ihmiset (ISS tms.), mutta ei nekään jokaista tumppia tule keräämään. Ja koirankakat on kamalia kengän-/tassun pohjassa anyways. Siihen ei auta mikään selitys. ;)

    VastaaPoista
  3. Joo oon kans kyllästynyt kaikkeen roskaan ja jätökseen. Me kerätään aina kakat pussiin mutta suurin osa näköjään ei kerää! Meillä on ihania metsä reittejä joissa voisi pitää vapaana koiraa mutta ei nyt voi kun maa on niin täynnä koiran jätöksia ja muuta roskaa. Myös tupakkiaskit heitetään maahan samoin kun kaljapullot. Ja tosiaan tupakki on koiralle todella vaarallista ja meillä on just semmonen hömelö pentu koira jonka on maistettava kaikkea. Ollut maha sekasin jo pari kertaa kun se käy niin äkkiä kun se jonkun maasta nappa.

    VastaaPoista
  4. Laura naapurista8.4.2011 klo 21.55

    Eksyin facebookin kautta lukemaan sun blogia.. Mä ymmärrän hyvin, että koirattomia ketuttaa toi järkky p*skan määrä kaduilla ja poluilla, kun se on minusta, koirallisestakin ihan käsittämätöntä!!!! Yks päivä keräsin oman koiran kakkapussiin matkan varrelta niin paljon muiden koirien jätöksiä kun pussiin mahtui, sillä seurauksella et pussin pohja petti. Tuntuu tosiaan välillä ihan typerältä kerätä oman pienen koiran pikku kikkaretta kun vieressä on ihmisen jätöksiin verrattavat läjät!! Oon kyllä ottanu ihan asiakseni et jos nään pihassa jonkun jättävän kakat keräämättä niin huudan perään, että et kai vaan oo tosissas.. Mäki jotenkin ymmärrän kakkojen jättämisen paikkaan, jossa ei ihminen eikä toinen koira voi niihin astua, mut se ei mee mun kaaliin millään et miks jotkut jättää ne meiän talon sisäpihalle tai kadulle, jopa keskelle kävelytietä! Varsinkin meidän ja teidän takapihalla oleva polku metsään ei oo enää edes miinakenttä, vaan suorastaan kakkamatto. Ei huvita muakaan mennä sinne koiran kanssa, saati et menis lapsen kanssa :(

    VastaaPoista
  5. kiki: Samaa mieltä ! Oon jo vähän pohtinut, et jos liittys johki vapaaehtoisjoukkoon ihan vaa katujen kevätsiivousta varte!

    Annukka: oon kans samoilla linjoilla, et ei metsästä tarvi pusikoista niitä jätöksiä keräillä, mut joku raja sentään, ettei niitä poluille jätettäs! hmm, mistäköhän sinne asukastoimikuntaan sais yhteyttä?

    Jasmin: Noi kaljapullot on kans ihan törkeimpiä! Viime syksynä jo siivoilin meen (vanhan) kodin takapihaa, kun sinne ihmiset heitelly ihan huvikseen tupakka-askeja ja kaljapulloja. Tosin tää onneks loppu, kun yläkerran naapurit häädettiin! Huh, joku raja sentää!

    Laura: kiva, kun oot eksyny lukemaa! :) Ärsyttävää tosiaan, että saa kerätä muidenkin jäljet, kun toiset on niin käsittämättömän häpeämättömiä, että jättää KAIKEN muiden hommiksi... Ja hiukan just hyvä toi, et huudat perään! Jos jotai ruotua sais siihen hommaa! Oltiin just menossa siihen takapihan metsään, mut eipä sinne ollu tosiaan mitään menemistä, oli niin törkeessä kunnossa :s sääli!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!