5.2.11

Rakkaudesta pinnoihin

Pinnatuolit ovat ihania! Niistä voi monelle tulla mieleen lapsuus, mutta omassa lapsuudenkodissani ei pinnatuoleja ole pahemmin ollut, joten tämä intous on peräisin jostain ihan muusta! Pinnatuolit ovat klassisia, moderneja, perinteisiä ja kauniita. Kaiken lisäksi niissä on vielä hyvä istuakin (siis montako puista tuolia tiedätte missä on _oikeasti_ hyvä istua??).

Pinnatuoli voi olla (minun makumaailmassani) valkoinen, ruskea tai musta. Lasten huoneeseen voisin kuvitella hyvin pinnatuolin jopa punaisena tai oranssina! Ja kuka väittää, ettei pinnatuoli olisi kaunis ihan omana puun värinään?

Jostain kumman syystä myös muu maailma on innostunut lisäkseni näistä pinnatuoleista ja kauppojen hinnat moisissa ovat "melko" suolaiset näin opiskelijaperheen pussille, joten olin melkein jo hylännyt ajatuksen siitä, että meille olisi moinen ihanuus tulossa lähiaikoina.

KUNNES. Noh, meillähän ON aivan ihana oma "ota mitä löydät - vanhapuoli" (siis asumaton, vanha talo, johon on raijattu käyttämättömäksi jääneitä huonekaluja ja vaatteita), josta voi aina joskus ihan oikeasti löytääkin jotain mieleistä omaan kotiin, tytär A:lle tai jopa itselle. Viime viikolla sitten eksyin sinne katselemaan ihania vanhoja huonekaluja ja sieltä löytyikin vaikka mitä kivaa uuteen kotiin! Löytyi mm. nojatuoli vailla uutta verhoilua, pieni peilipöytä tytär A:lle, ihana puhelinpöytä (50-luvulta!!), sekä _oikeasti kaunis_ PINNATUOLI! Couldn't be more happy(er?)!

Huonekalujen lisäksi laatikkojen uumenista paljastui aikas kivoja vaatteita niin tytär A:lle, kuin äiti A:llekin (siis äiti A:n ja mummi K:n vanhoja!), jotka pääsevät pesujen ja tuunauksen kautta superkulutukseen! On siis todistettu, että kaikkea ei kannata myydä (saihan tytär A sieltä vauvana mm. priimat valkoiset nahkaiset vaunut, hoitopöydän ja ensisängyn!), sillä myöhemmin joku voi arvostaa niitä enemmän kuin mitään !

Niin, siis näin meillekin saatiin ihka oma, kaunis pinnatuoli ja vieläpä ihan ilmaiseksi! Ilmainen tuoli saa kuitenkin vähän lisähintaa vielä, sillä olemme päättäneet kunnostaa sen kokonaan. Pienet nirhaumat saavat kyytiä hiomalla ja kaiken kruunaa uusi maalipinta, joka vaihtuukin perinteisestä luonnonvalkoisesta moderniin mustaan! Tänään käytiinkin siis hakemassa värkkejä kunnostukseen ja suoritettiin vaihe hionta (hionnassa katselin muuten, että taitaa olla ihan oikeen käsityönä tehty tuo meidän pinnis!<3). Huomenna voikin tulla jo uusi maalipinta ja parin viikonpäästä "pinnis" pääseekin jo uuden kodin olkkariin!<3

Pinniksen kunnostuksesta luvassa kuvia myöhemmin... Nyt saunan lämmitykseen (kyllä; ollaan _todellakin_ saunaihmisiä! :D<3)!

Mukavaa loppu-viikonloppua!
Amanda!

ps. Naapurilla (ei siis maantieteellisesti naapurilla, vaan ystävällä, jonka tunnemme nimellä naapuri) on aivan ihana tumma pinnakeinutuoli "uudessa" kodissaan! Ja ihan aito viiskytlukulainen! Oonko kade? <3

3 kommenttia:

  1. Hihii <3 :) Mä haluun nähdä sen jo !

    VastaaPoista
  2. Hoh, eipä ollu rautakauppa tänään auki, ni ei saatu puukittiä (?) ni eipä sitte maalailtukkaa tänää! Jääpi sitten muutaman viikon päähän et saadaa ees maalailtuu, ku on ny kaikennäköstä tässä! :/ Et ehkä lisäänki välivaihebloggausta ens viikolla jo!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!