22.2.11

Äiti A näpyttelee arkea!

Joko ootte IHAN kyllästyneitä äiti A:n sisustusintoon ja -bloggauksiin ? Ei hätää, tässä tulee muuta; meinaa meidän perheen kuulumisia!

Meidän perheen arkielämästä ei ookkaan vielä tullut paljoakaan tänne puolelle näpyteltyä, mutta nyt tulee siihenkin muutos! Nimittäin nyt.

Meidän arki menee niin, että isä J on koulussa kaiket pitkät päivät (ma-to, kohta myös pe) ja me ollaan tytär A:n kanssa kotona, shoppailemassa, kirppiksellä, kerhossa tai ihan vaan ulkoilemassa (viikonloput yleensä mummi/mummuloimassa).  Mahtava ADHD kissa Lenni pitää huolen siitä, että "ihan vaan koti-päivästä" ei tule turhan tylsä, sillä Lenni järjestää aivan sata varmaan meille ohjelmaa ainakin kahteen otteeseen päivästä. Yleensä sillon, kun sen on nälkä ja sillon, kun se on saanut ruokaa. Yleensä myös iltaisin. Eli melkein aina.

Nyt meidän poppoon arjessa on menossa muutosvaihe (vai pitäisikö sanoa muuttovaihe), sillä niin seesteistä arkeamme hätkähdyttää viikon pituinen muutto. Tytär A purkaa sitä mukaan, mitä äiti A saa pakattua, joten huolta siitä, että viikko olisi liian pitkä aika muuttaa toiselle puolelle pihaa, ei ole. Tänään äiti A on sentään ollut oikeinkin reipas ja saanut vietyä KAKSI täyttä autokuormallista (kyllä; käytän autoa näinkin pitkällä matkalla kuin 100 m) tavaraa uuteen kotiin. Kovasti on hommaa vielä, mutta eiköhän tästä selvitä.

Lisäksi äiti A on viettänyt tänään oikeinkin onnistunutta pyykkipäivää ja pessyt tytär A:n unien aikana komeat neljä konellista pyykkiä. Meidän perheessä vietetään siis tasan kerran viikossa pyykkipäivää (yleensä keskiviikkoisin, mutta nyt olin niin reipas, että aikaistin päivällä!), eikä yhtään enempää! Silloin kerran viikossa pestään kaikki neljä koneellista pyykkiä, mitä kahden tunnin aikana ehtii (oikeasti jos olisi oikein reipas ja nopea, voisi ehtiä pestä kuusi koneellista, mutta ei meillä pyykin kanssa olla niin täsmällisiä!) ja se siitä. Näin on hyvä ja muut päivät viikosta saakin olla miettimättä koko asiaa. NÄIN!

Tämän hetken muutosvaiheeseen kuuluu myös äiti A:n auton myynti ja kirppiskamojen lajittelu, joten ohjelmaa kyllä piisaa. Äiti A tunteekin välillä sievoista riittämättömyyden tunnetta, mutta onneksi Isä J:kin pääsee sentään JOSKUS sieltä koulusta pois ja tulee apuun hätiin (vai hätiin apuun?). Näin se kiireinenkin arki pyörii. Ja pyörii ihan ittestäänkin, vaikkei mitään tekisikään. Vai mahtaisiko ?

Poiketen normaaliarjesta päättivät äiti A ja isä J viettää yhteisen lapsivapaa viikonlopun viime viikonloppuna, kun mummu T tarjosi auttavaa kättään ja majoitti tytär A:n Kankkopiähän. Juku, että oli mukavaa, vaikka täytyy kyllä myöntää, että tytär A taisi olla joka hetki mielessä (=ikävä) vaikka kuinka koitti keskittyä olennaiseen hetkeen! Me käytiin isä J:n kanssa oikeen kylpylässä, ulkona syömässä, _yhdessä_(!!!!!) kuntosalilla, kokkailtiin kotona herkkuja ja katseltiin elokuvaa! Viimeisimmästä on kyllä pakko mainita, että pisti vähän miettimään, että ollaankohan me jotenkin "turruttu" tähän arkeen, kun kerrankin oltais voitu mennä elokuviin, mutta vuokrattiinkin tuttuun tapaan elokuva kotiin ! :D Noh, tajuttiin se elokuvavaihtoehto kuitenkin vasta vuokrauksen jälkeen Filmtownin pihassa, että kyllähän me siitä sinne kotiin lähdettiin elokuvateatterin sijaan.. Mutta onhan kotonakin mukavaa mussuttaa toisen kainalossa niin lokoisan kutsuvalla soffalla!<3

Huh, tulipas viikonloppuna kerättyä voimia "arkea" varten!<3

Huomenna koittaakin arjen kohokohta, kun meidän perhettä kutsuu saunavuoro klo 18!<3 Tätä hetkeä odottaa ihan varmasti koko perhe aina koko viikon! Silloin kylvetään ja saunotaan _kaikessa rauhassa_ kokonaisen tunnin ja jokainen saa valita ihan itse saunajuomankin mukaan. Tää on ihan meen lempparijuttu, mieli ja kroppa kiittää!<3

Nyt kiittää myös äiti A ja siirtyy arkeen ja ruokajuttuihin. Meillä tänään luvassa koko perheen herkku; linssisoppa! Mitä teillä tänään syödään ?

Amanda!

ps. viime viikolla löysin aikas mahtavan biisin Jenni Vartiaiselta! Osuuko sanotukset kenenkään sydämelle ?

2 kommenttia:

  1. kermainen pyttipannu.

    VastaaPoista
  2. pakko myöntää et toi kermainen pyttipannu kuulosti niin herkulliselta, että sitä on tänään meilläkin luvassa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!