29.11.11

vapaapäivä


On kai ollut vähän raskas syksy. Arvasihan tuon, että koulun aloitus tuo uudet kiireiset tuulet (varsinkin nopeutetussa koulutusohjelmassa), mutta kiire on kyllä ollut koko nimensä arvoinen. Jatkuvasti on ollut edessä esseetä sun toista ja läjäpäin tenttikirjoja. Syksy alkoikin arvosanojen osalta ykkösillä, mutta talvea kohden on tullut noususuhdanne, ehkä sitä on taas vähän vetreentynyt tähän opiskeluun. Nyt löytyy jo kolmosia, nelosia ja vitosiakin! Täytyy tosin myöntää, että kyllä niitä hylsyjäkin on jo tullut poimittua. Tammikuussa sitten uusintatentitään.

Perheellisenä opiskelu on kyllä ottanut voimille, eikä asiaa helpota mitenkään se, että tunnen olevani erityisen perhekeskeinen ihminen. En vain voi olla pätemättä huonoa omaatuntoa siitä, että istun päivät pitkät tietokoneella kirjoittaen esseetä jos minkämoista, samalla kun A (ja J) kaipaisi mammaa. Usein (lue:aina) opiskelu jääneekin ilta/yöhommiksi ja ehkä senkin vuoksi noita hylsyjä on päässyt pari putkahtamaan. Tähän väliin voisinkin ihan vinkkinä perheellisille opiskelijoille paljastaa, että pelttorit ovat kova sana oppimisen tukena. Onneksi oma mies on (tuleva) rakennusalan osaaja, joten meiltä ne pelttorit löytyivät jo valmiiksi :D Taisi olla muuten ihan J:n idea ottaa ne käyttöön - niiden voimalla on pakerrettu myös (edellisen) ammatin opinnäytetyö!

Moni kummasteleekin usein, että miten sitä oikein jaksaa perheellisenä vielä opiskellakin. No eihän sitä aina meinaakaan jaksaa, mutta kun asennoituu siten, että kohta helpottaa, niin pääsee aina pahimman yli. Eikä ne hylsytkään maailman loppua tee, vaikka harmittaakin sillä hetkellä - kyllä niistäkin sitten selviää ajallaan. Hattua nostan kyllä itse itsellenikin, on tää vaan ollut aikamoista. Onneksi kohta koittaa joululoma, niin saa ajatuksia muualle!

Opintorahaisena iloitsen myös kovasti perjantaina saapuvista veronpalautuksista, jotka menevät kokonaisuudessaan joululahjaostoksiin - can't wait! Myös Joululoma menee töitä tehdessä Porin suunnalla, vaikkakin aatto- ja Joulupäivä ovat pyhitetty vapaiksi. Joulua vietetäänkin meillä tänä vuonna sekä aattona, että itse Joulupäivänä, jotta päästään juhlimaan molempien mummuloiden kanssa.Välipäivinä suunnataan J:n kanssa myös Ruotsinmaan puolelle ostoksille ystäväpariskunnan kanssa, sitä ei malttaisikaan enää odottaa!<3

Huomenna onkin kovin kovasti kaivattu vapaapäivä. J on kylläkin koulussa, mutta me A:n kanssa vietetään yhdessä tyttöjen päivää. Tarkoituksena oli suunnata lasten katedraaliin heti aamusta, mutta internet-sivusto paljasti sen olevan arkisin avoilla vain ryhmävierailuille. Kakka. Eiköhän me kuitenkin aamusta silti keskustaan suunnata - ainakin mamman kuntosalikortti pitäisi noutaa. Illalla vietetäänkin sitten Joulun avajaisia päiväkodilla. Ihana kouluvapaa-päivä tulossa. I love it!

Opiskelumotivaatiota loppuvuodeksi kaivaten,
Amanda!

kuva täältä 

ps. kuten olette mahdollisesti aiemmistakin postauksista voineet päätellä - ei kuvaus pimeällä inspaa. varsinkaan kun ei ole vieläkään sitä kameran jalkaa. ehkä koitan huomenna saada jotain kuvaa aikaiseksi. ehkä jotain jopa kodista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!